I dag vælger jeg mod over trykhed!

Jeg er lige blevet færdig med at se et fantastisk foredrag med Brene Brown ( i ved hende der blev verdenskendt med Ted talken “ the power of vulnerability” ), hvor hun snakker om at leve med mod og hvad mod egentlig er for en størrelse?.

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg ELSKER hende og hendes budskab, mest af alt fordi det rammer så fint lige ind i min egen sandhed og fordi det er den rejse jeg har været på næsten hele mit voksen liv, den rejse som så mange af os er på. Nemlig rejsen mod at leve mere helhjertet, mere modigt, mere sårbart.

Det her er mit første blog indlæg ever, på min nye hjemmeside til mit nye firma, et firma som har været længe undervejs og som kræver så meget mod af mig. For selvom jeg inde i mig selv godt ved hvad jeg kan, og selvom jeg gang på gang har mærket og set at jeg kan rykke noget ved mennesker jeg er sammen med, og selvom jeg ved at, jeg ligesom alle andre , er her på jorden for at skabe og give vores unikke bidrag. Ja selvom alt muligt, så kræver det mod at sige det højt og med modet følger sårbarheden, for det er altid risiko for at få slag undervejs.

Og vi behøver egentlig ikke sætte os selv derud, derud hvor vi er udsatte og risikere en masse ekstra slag , vi kan faktisk godt gemme os i vores trygheds tæppe, lade dagene glide forbi en efter en, gøre det samme som vi plejer, og hvis der er noget der føles forkert ( eller en eller anden indre pisse irriterende stemme der hvisker ), så enten kaste skylden på de andre ( du ved manden/kæresten, omstændighederne, kommunen, opvæksten, helbredet, osv ). Og så kan vi dulme det med en ny taske, løbe efter en ekstra ferie hvor vi kan trække vejret kort før vi dykker ned igen, elle gøre noget helt 3 der for filan får os til at have det bedre et øjeblik.

Mens jeg skriver det, kan jeg mærke at jeg bliver helt trist indeni, både fordi en del af mig faktisk godt kender den mekanisme og fordi intet i mig ønsker at leve på den måde. Heldigvis er jeg via bevidste valg og ved at kigge på mit eget lort, rykkes længere og længere væk fra at leve derfra, og mere imod at leve efter mit hjerte og mere modigt. Og det kan ALLE vælge. For kære du, der er intet i mig der tror vi kan leve uden at få slag, det er jeg faktisk ret overbevist om at vi ikke kan, men hvis valget står imellem at leve sikkert ( læs gråt, kedeligt, lammet ), og mellem at leve modigt, at tage chancer med dit liv, selvom du risikere at snuble undervejs og at lade dit hjerte guide dig frem for alt, så er valget for mig åbenlyst. Og kære du, det er faktisk pisse modigt at tage ansvar for sig selv, det er faktisk modigt at kigge indad og rydde op derinde , så der bliver skabt rum til en ny slags fylde. Og det er faktisk modigt at møde op blot som dig, menneskelig, fantastisk, sårbar og helt perfekt som du er.

Og ja der vil være mennesker der ikke forstår dig, der vil være mennesker som ikke forstår din mission, der vil endda være mennesker som ikke kan lide dig og det er helt okay. For du er ej heller for alle mennesker, du er for DIG og for dem der ser dit lys og kan reflektere det tilbage til dig, du er for dem der er klar til at modtage alt det smukke du bringer. Og mest af alt tror jeg, så er vi her for at have det sjovt, at skabe og elske os igennem det hele.

I går fortalte jeg en smuk kvinde om alt det nye jeg er ved at skabe, og hun forstod det ikke, det var alt for lidt konkret til hende , og det er helt okay ( og hun er stadig dejlig ) , men lige et split sekund overvejede jeg om jeg overhovedet turde at gå i den her retning?. Men ved du hvad………… mit hjerte kalder og I DAG VÆLGER JEG MOD OVER TRYGHED.

Christina

shutterstock_252666298.png
Christina Conrad